Menu

 MENU

Zacznij od…

Carpaccio z polędwicy wołowej z sosem z marynowanych borowików

Śledź na 3 smaki (przepis autorski Szefa Kuchni) śledź opiekany w zalewie octowej, śledź korzenny, śledź w sosie francuskim

Krewetka grillowana masłem i czosnkiem na bagietce

Sałatka zielona z roszponką, awokado, pomarańczą i migdałami z sosem koperkowym vinaigrette

Sałatka z rukolą, serem pleśniowym, marynowaną dynią i karmelizowanymi w miodzie orzechami laskowymi z płatkami owsianymi, podana z sosem balsamico

Spróbuj również ….

Zupa dnia

Czarnina z kluseczkami

Bulion wołowo – drobiowy z kluseczkami lanymi

Żurek królewski na zamkowym zakwasie podany w chlebie

Uczta Królewska dla 4 osób

Uczta Wiejska dla 4 osób

Czas na danie główne…

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym,
ziemniaki pieczone, sałata lodowa z sosem vinaigrette z gorgonzolą

Kotleciki cielęce z kostką marynowane w rozmarynie podane z pieczonymi ziemniakami i zielonym groszkiem

Klopsiki cielęce z sosem koperkowym,
podane z ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Golonka pieczona, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana z grzybami

Wieniec pieczonych żeberek wieprzowych na bigosie z pajdą z wiejskiego chleba

Wyborna zamkowa pierś z gęsi pieczona w sosie żurawinowym z gruszką
podana z ziemniakami smażonymi i buraczkami pieczonymi w miodzie z cynamonem

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem,
ziemniaki pieczone, kapusta modra zasmażana

 Pierogi z kapustą i grzybami

Łosoś smażony podany na jabłuszkach z cytrusowo miętowym sosem, ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Sandacz smażony podany na duszonej papryce i porze podany z ziemniakami puree

Pierogi z ricottą i szpinakiem

Farfale z oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami, indykiem, parmezanem, orzechami włoskimi, czosnkiem i tymiankiem

Słodki finisz …

Ciepłe ciasto domowe z lodem waniliowym

Ciasto z dynią

Deser jogurtowy z musem malinowym, lodem czekoladowym i granolą

Lody z owocu granatu z wanilią i bitą śmietaną

Lody z bezą, bitą śmietaną i musem malinowym  

Dla najmłodszych

Bulion wołowo-drobiowy z kluseczkami

Mini burger z kurczakiem z frytkami

Panierowane paluszki z kurczaka, ziemniaki talarki, surówka

Lody oreo z bitą śmietaną i cisteczkiem

Piccolo – owocowy “szampan” dla dzieci