Menu

 MENU

Zacznij od…

Ciepły pasztet zamkowy z sosem żurawinowym

Śledź na 2 smaki (przepis autorski Szefa Kuchni) śledź opiekany w zalewie octowej, śledź korzenny

Sałatka zielona z kurczakiem, orzechami nerkowca, suszonymi pomidorami i gruszką z sosem ziołowym vinaigrette

Spróbuj również ….

Zupa dnia

Czarnina z kluseczkami

Bulion wołowo – drobiowy z kluseczkami lanymi

Żurek królewski na zamkowym zakwasie podany w chlebie

Uczta Królewska dla 4 osób

Czas na danie główne…

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym,
ziemniaki pieczone, sałata lodowa z sosem vinaigrette z gorgonzolą

Golonka pieczona, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana z grzybami

Wyborna zamkowa pierś z gęsi pieczona w sosie żurawinowym z gruszką
podana z ziemniakami smażonymi i buraczkami pieczonymi w miodzie z cynamonem

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem,
ziemniaki pieczone, kapusta modra zasmażana

Panierowana pierś z kurczaka z serem feta na sosie gruszkowym
podana z sałatą zieloną z sosem vinaigrette i ziemniakami puree 

 Łosoś smażony podany na jabłuszkach z cytrusowo miętowym sosem,
ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Pierogi z kapustą i grzybami

Słodki finisz …

Deser dnia

Ciepłe ciasto domowe z lodem waniliowym

Deser jogurtowy z musem malinowym,
lodem czekoladowym i granolą

Lody 3 smaki z bitą śmietaną

Dla najmłodszych

Bulion wołowo-drobiowy z kluseczkami

Burger z kurczakiem

Panierowane paluszki z kurczaka, ziemniaki talarki, surówka

Lody oreo z bitą śmietaną i ciasteczkiem

Piccolo – owocowy “szampan” dla dzieci