Menu

 MENU

Zacznij od…

Carpaccio z polędwicy wołowej z sosem z marynowanych grzybów

Śledź na 3 smaki (przepis autorski Szefa Kuchni) śledź opiekany w zalewie octowej, śledź korzenny, śledź w sosie francuskim

Krewetka grillowana z winem i czosnkiem podana na awokado z zieloną pietruszką

Sałatka zielona z cieciorką, orzechami nerkowca, suszonymi pomidorami i gruszką z sosem  ziołowym vinaigrette

Spróbuj również ….

Krupnik staropolski na kaczych podrobach

Czarnina z kluseczkami

Bulion wołowo – gęsinowy z kluseczkami lanymi

Żurek królewski na zamkowym zakwasie podany w chlebie

Czas na danie główne…

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym,
ziemniaki pieczone, sałata lodowa z sosem vinaigrette z gorgonzolą

Klopsiki cielęce z sosem koperkowym,
podane z ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Golonka pieczona, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana z grzybami

Wyborna zamkowa gęś pieczona w sosie żurawinowym z gruszką
podana z ziemniakami puree i buraczkami pieczonymi w miodzie z cynamonem

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem,
ziemniaki pieczone, kapusta modra zasmażana

 Pierogi z ricottą i szpinakiem podane z puree z zielonego groszku z masłem

Łosoś smażony podany na jabłuszkach z cytrusowo miętowym sosem,

ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Słodki finisz …

Ciepłe ciasto domowe z lodem waniliowym

Deser jogurtowy z musem malinowym, lodem czekoladowym i granolą

Lody z owocu granatu z wanilią i bitą śmietaną

Lody latte macchiatto z toffi i bitą śmietaną

Królewski torcik czekoladowy z burakiem i maliną

Dla najmłodszych

Bulion z kluseczkami

Mini burger z kurczakiem z frytkami

Panierowane paluszki z kurczaka, ziemniaki talarki, surówka

Lody oreo z bitą śmietaną i cisteczkiem

Piccolo – owocowy “szampan” dla dzieci