Menu

 MENU

Zacznij od…

Carpaccio z polędwicy wołowej z sosem z marynowanych grzybów

Śledzik korzenny na zielonej sałacie z sosem ogrodowym

Sałatka z roszponką,  pieczonymi batatami, gruszką, prażonymi orzechami

Spróbuj również ….

Zupa dnia

Czarnina z kluseczkami

Bulion wołowo – gęsinowy z kluseczkami lanymi

Żurek królewski na zamkowym zakwasie podany w chlebie

Czas na danie główne…

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym,
ziemniaki pieczone, sałata lodowa z sosem vinaigrette z gorgonzolą

Klopsiki cielęce z sosem koperkowym,
podane z ziemniakami puree i warzywami blanszowanymi

Golonka pieczona, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana z grzybami

Wyborna zamkowa gęś pieczona w sosie żurawinowym z gruszką
podana z ziemniakami puree i buraczkami pieczonymi w miodzie z cynamonem

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem,
ziemniaki pieczone, kapusta modra zasmażana

Pierogi z mięsem i skwarkami

Tagliatelle z suszonymi pomidorami, oliwkami, kaparami, czosnkiem

i oliwką truflową

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym ze smażonymi ziemniakami i sałatką z zielonego ogórka w stylu wschodnim

Słodki finisz …

Ciepłe ciasto domowe z lodem waniliowym

Brzoskwinie zapiekane w koglu moglu  z likierem Amaretto

Deser jogurtowy z musem malinowym, lodem czekoladowym i granolą

Lody latte macchiatto z toffi i bitą śmietaną

Dla najmłodszych

Bulion z kluseczkami

Panierowane paluszki z kurczaka, ziemniaki talarki, mizeria

Lody oreo z bitą śmietaną i cisteczkiem

Piccolo – owocowy “szampan” dla dzieci